Monday 10 June 2013

Day 6

שני ה-  10.6.13
·     הבוקר מוקדש למציאת פתרון לספסרים. תחנה ראשונה חנות חומרי הבניין המקומית. החנות נפתחת ב- 8:00 , כך שיום העבודה מתחיל מאוחר למדי ביחס לימי העבודה הקודמים. בחנות אין צינורות שקופים בכלל. אנו מנסים למצוא פתרונות יצירתיים אחרים אך ללא הצלחה. חלופה אחת היא נסיעה לעיר הסמוכה - כחצי שעה לפחות לכל כיוון, שם באחת החנויות הגדולות סביר להניח שניתן למצוא. הזמן שלנו מצומצם ואנו מחליטים לבדוק אם בסופר, בו יש קצת מכל דבר, נמצא פתרון. אנו מסתובבים בין המדפים. מצאנו איזולירבנד אדום. אנו מרגישים שזו התחלה של פתרון. סיעור מוחות בין מדפי הסופר ויש לנו הברקה - לוקחים תיק עבודות שעטיפתו מפליק אדום. הרעיון לייצר טבעות חדשות עם הפליק ולסגור אותם באיזולירבנד האדום. יש פתרון אך הפסדנו זמן רב ובנוסף צריך להכין את הטבעות החדשות. אנו מסיימים את הריפוי בעיסוק של הכנת הטבעות ויוצאים לכיוון האתר. 
     בדרך סמוך לאתר חולף על פנינו טנדר. הייתה לי תחושה שלפני , Sergeשחזר מה- Vacances. הוא עוצר ואכן מסתבר שכן. הוא מבטיח להגיע לאתר בהמשך.





בתמונות הבאות ניתן לראות פרטים של הספסרים השקופים ושל הספסרים המאולתרים שהם יותר אדומים וכן את פרט הסיום העשוי מבנד הידוק
 
Detail of Steel Screw Clamp - the "Tightening Ring"

Steel Screw Clamp
Steel Screw Clamp
 Sergeמגיע לאתר ולשמחתי הרבה מתאם למחרת שהוא יעזור בסיום כיסוי החפירה. הצלחנו להבין שהוא מתכוון לבצע את העבודה ידנית. נכנסנו ללחץ מאחר ומדובר בעבודה רבה, במיוחד לאור העובדה שערימת האדמה ניצבת בצד אחד וצריך להעביר את האדמה לצד השני.
מיכאל לוקח את הנושא באופן אישי וממשיך במרץ ובמסירות להחזיר את האדמה ולכסות את החפירה.
אני ממשיכה בהעמדת הפנלים עם הספסרים מהזן החדש בנוסח צרפתי.





מפגש עם העיתונאים
קבוצה של עיתונאים וצלמים מגיעים מהשביל המחבר את המיצב עם Lac Pavin. הראיון מתנהל באופן מאוד לא פורמאלי וידידותי. העיתונים מגלים ענין רב במקור הרעיון, בתהליך, בביסוס  ובחומר. הם מתקרבים, בוחנים את המיצב ונוגעים. אחד העיתונים פתח עימי בשיחה וסיפר שהיה בישראל, בעיקר בירושלים ובתל אביב . הוא מצא לנכון לציין שהאנשים בישראל ממש נחמדים. שהם הנכס העיקרי של המקום. כמובן אין שיחה על ישראל ללא ציון החומוס הטעים והמשובח. שעשע אותו במיוחד שאמרתי שצריך לדעת היכן לאכול חומוס. הוא ישר הסביר לי שכן, כל ישראלי נשבע שהוא מכיר את החומוס הכי טוב שיש. מפגש תרבותי אמיתי בין ישראלית המתמוגגת מהגבינות הצרפתיות המדהימות ולבין צרפתי חובב חומוס ישראלי. 
יום ראשון, הרבה אנשים מטיילים, עוצרים ומתעניינים בהתרחשות החדשה בנוף. חלקם פותחים בשיחה ומגלים הבנה מרובה לצרפתית המצומצמת שלי.
 




Meeting with journalists
Meeting with journalists










No comments:

Post a Comment